вівторок, 12 травня 2020 р.

Сайти та додатки для перевірки вимови

Для успішного складання розмовної теми з англійської потрібно не лише добре знати, про що хочете говорити, але й розуміти, як вимовляти слова. Адже в англійській мові далеко не всі слова вимовляються, як пишуться. Для перевірки вимови можна використовувати:
  1. Google Translate - Записуємо англомовний текст у перекладач та натискаємо на позначку гучномовця під ним. Найкраще використовувати для окремих речень чи слів, адже швидкість вимови не регулюється
  2. Програми Pronunciation на Android та Text to Speech! на iOS - дозволяють регулювати швидкість вимови і прослуховувати різними голосами речення та слова
  3. Сайти для перевірки окремих слів
    https://howjsay.com/ (можуть зустрічатись різні варіанти вимови одного слова, у такому випадку слід перевіряти за допомогою інших сайтів)
    https://forvo.com/
    https://dictionary.cambridge.org/dictionary/ (потрібно написати та знайти слово і натиснути на позначку гучномовця біля нього. Є можливість слухати британський UK та американський US варіанти вимови)

Якщо ж бажаєте покращити вимову не лише під час здачі завдання на уроках, слід працювати не лише над вимовою, а й слуханням. Добре допомагає покращити вимову перегляд фільмів, мультфільмів та серіалів (найкраще британських) англійською, уважне прослуховування записів та пісень англійською, читання вголос після прослуховування запису. Також, як не дивно, добре впливає на вимову запис свого мовлення англійською і прослуховування (якщо ви після цього перевіряєте, як потрібно вимовляти складні слова).

Немає коментарів:

Дописати коментар